Aflevering 3 in de serie "De belastingen getaxeerd"

THE FLORIS PODCAST # 3: “Belastingen en ultrarijke mensen”

Er is weer een nieuwe The Floris-podcast-aflevering te beluisteren op Spotify. Onder de titel “Belastingen getaxeerd” laten Ineke Koele en Pim Perquin als “fiscaal duo” opnieuw hun licht schijnen over een heikele fiscale zaak. En wel op zo’n manier dat ook gewone stervelingen het kunnen begrijpen. In de derde aflevering gaat het over “Belastingen en ultrarijke (>30 miljoen) mensen”. Het is een onderwerp dat de gemoederen de laatste tijd weer stevig bezighoudt: in het parlement, in de (social) media en zeker ook op verjaardagsfeestjes en in de kroeg. Iedereen lijkt er, vaak niet gehinderd door de feiten, een mening over te hebben.

Extreme vermogensongelijkheid zet de sociale cohesie in onze democratische samenleving fors onder druk. Sommigen voorspellen zelfs een revolutie. De roep om begrenzing van extreme rijkdom door wetgeving of belastingen neemt ook internationaal toe. 

Welke maatregelen zijn realistisch en welke niet? Ineke Koele en Pim Perquin begeven zich in dit mijnenveld met open vizier en hebben het onder andere over erfbelasting, vermogensbelasting en vermogenswinstbelasting.

Wat is hun insteek? Ineke Koele, oprichter van The Floris: “Het debat over belastingen is niet altijd constructief en genuanceerd en wordt in toenemende mate gekaapt door binaire emoties. The Floris brengt het debat naar een hoger peil met een beschouwende en overzichtelijke toon en draagt oplossingen aan.”

Koele en Perquin lijken elkaar op fiscaal gebied mooi aan te vullen. Laatstgenoemde was na zijn studie fiscaal recht aan de Universiteit Leiden ruim 29 jaar partner en bestuurder bij BDO. Nu werkt hij al enige tijd parttime voor de Belastingdienst bij Grote ondernemingen. Hij is tevens toezichthouder, begeleider van professionals, familiebedrijven, ondernemers en ambtenaren als gespreksleider, dagvoorzitter en trainer.

Advocaat en fiscaal expert Ineke Koele is behalve initiatiefnemer van The Floris eigenaar van Koele Tax & Legal Perspecta, een onafhankelijk, geïntegreerd belastingadvies- en advocatenkantoor dat zich toelegt op geavanceerde advisering en probleemoplossing voor ondernemers en particulieren: Private Clients en uiteenlopende instellingen: Non-Profits. Koele is daarbij veelvuldig spreker, publicist en researcher.

Beluister nu Aflevering 3 van The Floris-podcast “Belastingen en ultrarijke mensen”: klik hier

Lees op deze website ook het kritische artikel over “Opmerkelijke belastingconstructies” van Ineke Koele op onze website: klik hier

Lees op deze website ook het verhelderende artikel over Dividendbelastingconstructies van Maurits Vedder: klik hier

Aflevering 1 over de Bedrijfsopvolgingsregeling gemist? klik hier.

Aflevering 2 over Opmerkelijke Belastingconstructies gemist? klik hier

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *